Dacă vă plac gogoșile și țineți post, vă puteți bucura de ele și în perioada postului. Este gustul copilăriei, al deserturilor pe care le făcea bunica și de al căror miros se umplea toată casa. Lapte vegetal, esență de vanilie și coajă de lămâie sunt ingredientele care vor da aroma perfectă gogoșilor de post.
Pentru gogoșile de post veți avea nevoie de aproximativ aceleași ingrediente ca la cele obișnuite, în afară de ouă și lapte. În loc de laptele normal puteți folosi lapte vegetal de care vă place. Lapte de soia, de migdale, de cocos sau de orez – toate sunt la fel de potrivite și, cu cât mai aromate, cu atât și gogoșile vor fi mai bune.
Gogoșile de post sunt pufoase și gustoase și merg de minune servite ca atare, cu miere sau cu dulceață, lângă o ceașcă cu cafea sau lângă o cană cu ceaiul preferat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un vas amesteci mierea cu apă călduță, drojdia proaspătă, coajă de lămâie și praful de sare. Incorporezi treptat făină.
Lasă aluatul la dospit, într-un loc călduț, aproximativ 40 de minute, până când își dublează volumul.
După ce a crescut, aluatul se întinde pe masă într-o foaie de aproximativ un centimetru grosime.
Tăi gogoșile cu o formă rotundă (spre exemplu un pahar) și le lași să se odihnească și să crească timp de aproximativ 30 de minute.
Gogoșile se prăjesc apoi, pe ambele părți, în ulei încins.
Când s-au rumenit și sunt gata, se scot pe un șervețel de hârtie pentru a scapă de surplusul de ulei. Se presară cu zahăr pudra. Gogoșile de post cu miere sunt gustoase și calde, și reci.